Annie Axelsson och hennes familj flyttade in i sitt enplanshus från 1970-talet i Tvärred för 13 år sedan. Under årens lopp har de genomfört olika uppgraderingar av huset som så småningom påverkade effektiviteten i deras ventilationssystem.

Tidigare hade de bytt ut köket, uppdaterat badrummet och installerat nya fönster på framsidan av huset, men det var inte förrän de installerade en täljstenskamin på övervåningen som de märkte kondens på fönstren och dålig inomhusluftkvalitet.

– Vi installerade en ny täljstenskamin på övervåningen. Huset hade haft en eldstad i källaren innan. Men med den nya kaminen började vi få kondens på insidan av fönstren. Efter konsultation insåg vi att vi behövde förbättra cirkulationen av vår inomhusluft. De ventilationsgaller som fanns i tre av de fem rummen räckte inte till”, säger Annie.

De installerade ett Healthbox-system och effekterna var bättre än förväntat.

Annie Ventilationssystem inomhusluftkvalitet, HealthBox

– Luften i huset är så mycket bättre, och det känns som om det är så mycket mer syre i huset nu än tidigare. Speciellt märks skillnaden när barnen har kompisar hemma och de stänger in sig och spelar. Det luktar inte alls lika illa i rummet då”, säger Annie.

Dessutom har bättre luftcirkulation också haft en positiv effekt på deras allmänna välbefinnande.

– Vi sover bättre, och min man, som har klagat länge på huvudvärk, tycker att den har blivit mindre på senaste tiden. Även jag, som alltid brukade somna mitt i filmerna, klarar av att hålla mig vaken”, säger Annie.

Prata gärna med oss om ventilation:

Göteborg
Halmstad
Skövde
Borås
Ale
Jönköping

Folkhälsomyndigheten – Vägledning om ventilation