Rengöring som minskar brandrisken
I storkök och restauranger är ordentlig rengöring ett viktigt moment för att minska brandrisken. Rengöringen är inte bara en god idé i största allmänhet, utan ett krav från de lokala myndigheterna. Och det är upp till dig att se till att jobbet blir gjort.
När det gäller storkök finns det särskilda krav på hur rengöringen ska gå till. Det gäller särskilt rengöringen av något som kallas för imkanalen – den ventilationskanal som går från köksfläkten. I ett kök som används ofta riskerar det nämligen att fastna fett i kanalen. Något som kan leda till att det börjar brinna.
Det här hjälper vi till med. På Gösab spolar vi rent imkanalerna från det fett som bildas med hjälp av vatten och specialkem. Dessutom delar vi även med oss av andra rekommendationer, till exempel när det gäller läckage i fastigheten.
Som fastighetsägare är det du som är ansvarig för rengöringen av storköket. Hur ofta som rengöringen behöver utföras bestäms av lagen om skydd mot olyckor. Kök som värmer mat ska rengöras minst en gång per år, medan rengöringen i kök som lagar mat behöver ske minst tre gånger per år. Kommunen kan öka antalet rengöringstillfällen, men det är något som prövas från fall till fall.
Intresserad av rengöring?
Det bästa brukar vara att boka tid för att bedöma vad som behöver göras. Lämna dina kontaktuppgifter, så hör vi av oss så snart vi kan.