Behovsstyrd ventilation
Full koll på luft, lukt och fukt

När luften inomhus försämras märker vårt luktsinne inte alltid av det. Att gå ut för att få en nypa frisk luft hjälper för stunden. Men dålig luft gör oss trötta och med tiden kan vi drabbas av huvudvärk. Jämn ventilation med ren luft skapar ett inomhusklimat som både människor och hus bäst av!
Boka kostnadsfritt hembesök

Slösa inte med energi i tomma rum med behovsstyrd ventilation

Healthbox är smart ventilation för bättre luft i hemmet. Sensorer känner automatiskt av förändringar i inomhusluften genom att mäta luftkvaliteten efter hur och när olika rum används. Dessutom är systemet tystgående och sköts enkelt via en app i mobilen.

Genom att frånluftsventilationen styrs utifrån antal personer som vistas i hemmet förbättras luftkvaliteten inomhus dygnet runt. Det sänker också kostnaderna för uppvärmning och elförbrukning då frånluftsfläkten bara används där den bäst behövs.

Ventilationen styrs efter behov

Styrs via en app i mobilen

Sensorer för luft, fukt och lukt

Tystgående och enkel installation

Energibesparing med ca 40 %

Lågt underhåll utan filterbyte

Hur väl fungerar ventilationen i huset?

Många hus har dåligt fungerande självdrag eller mekanisk frånluftsventilation som slösar energi, helt i onödan. Med behovsstyrd ventilation tas frånluften inte längre bara från kök och våtrum, utan även från vardagsrum, matrum, sovrum och barnens rum. Denna förändring i flödet gör stor skillnad för inomhusluften i hela huset!

Det är ett bra tillfälle att se över frånluftsventilationen när du renoverar ditt hem. Att installera behovsstyrd ventilation är också klokt efter åtgärder som gör huset tätare, som att byta fönster eller dörrar. Att låta behovet styra luftflödet sparar dessutom energi, vilket gör det till en lönsam investering.

Folkhälsomyndigheten –Vägledning om ventilation

Kontakta oss för mer information

Vem ansvarar för ventilationen i er BRF?

Dagens ventilationssystem i flerbostadshus är komplicerade, och fördelningen av ansvaret för ventilationen varierar mellan olika bostadsrättsföreningar. När boende själva tar bort eller ändrar frånluftsventilationen vid renovering kan det orsaka problem i hela fastigheten.

Genom att installera behovsstyrd ventilation skapar du ett kostnadseffektivt och hälsosamt inomhusklimat i lägenheterna. Varje brandcell får ett separat ventilationssystem. Dessutom behöver du bara genomföra OVK* vart sjätte år jämfört med FT- och FTX-lösningar. Installationen är också enklare och kan göras i etapper vid renovering.

*Obligatorisk ventilationskontroll

OVK endast var 6:e år, jämfört med var 3:e år med FT- och FTX-ventilation

Varje lägenhet/brandcell får ett separat ventilationssystem. Underlättar vid styrning, underhåll och minimerar risken för obalans mellan lägenheter.

Installationen är mindre komplex och platskrävande än FTX.

​Vid renovering kan man göra installationen i etapper, lägenhet per lägenhet. Korsning av brandceller undviks.

Kontakta oss för mer information

Med behovsstyrd ventilation mår sommarstugan bra året om

I sommarstugan eller fritidshuset som inte används mer än delar av året är det extra viktigt med god ventilation. Har huset självdrag funkar luftflödet bäst när det är stor skillnad på temperaturen inomhus och utomhus. I en stuga som står ouppvärmd på vintern kan fukt tränga in.

Med behovsstyrd ventilation är det enkelt att hålla koll på luftflödet i stugan på distans. Lagom till semestern kan ventilationen snabbt ställas om så att stugan genast blir skön att vara i när ni flyttar in. Och energibesparingen sänker också driftskostnaderna under de tider på året när huset står tomt.

Kontakta oss för mer information

Enkelt att installera och snabbt att komma igång

Healthbox kräver mindre plats och är både enklare och billigare att installera jämfört med olika FTX-lösningar. Är utrymmet begränsat kan fläktenheten monteras i ett sänkt inntertak eller inuti ett skåp. Den kan hängas på väggen, i taket, ställas på golvet ellerhängas upp via trådar.

Fläktenheten kan figureras på olika sätt. Elva styrventiler kan anslutas med smart hantering av luftkanaler i små utrymmen. Via installations-appen kalibreras systemet automatiskt och det är lätt att ställa in det nominella luftflödet per styrventil. Anslutningen till olika utrymmen kontrolleras med en testknapp.

Vad våra kunder säger om Healthbox systemet

HealthyBox ventilationssystem

Storgöteborg – Kungälv

Hög ljudnivå och stillastående luft ersattes med bättre luft och piggare familj.

Läs mer om skillnaden i radhuset
HealthBox ventilationssystem

Storgöteborg – Romelanda

Dåligt självdrag i källaren och stillastående luft på övervåningen löstes snabbt och smidigt.

Läs mer om skillnaden i villan
Annie Ventilationssystem inomhusluftkvalitet, HealthBox

Ulricehamn – Tvärred

Bättre inomhusluftkvalitet löste mer än familjens problem med kondens på husets fönster.

Läs mer om skillnaden i villan

Styr ventilationen med ett fingertryck

Healthbox systemet sköts via en app i mobilen. Det gör det enkelt att anpassa ventilationsnivån för olika rum och få en tydlig översyn av luftkvaliteten i hemmet. Inställningen för olika rum kan snabbt ändras manuellt. Och luftkvaliteten kontrolleras bekvämt då skärmen visar olika färger när luftkvaliteten ändras.

Få insikt om hur ditt smarta ventilationssystem Healthbox 3.0 tar hand om din inomhusluftkvalitet dag och natt.

Få en tydlig och snabb syn på luftkvaliteten i ditt hem

Anpassa din ventilation enligt dina behov (hälsa, miljö eller intensiv profil)

Förhöj eller sänk ventilationsläget manuellt

Varning när luftkvaliteten är kritisk eller när det finns ett systemfel

Forskningsrapport visar de många fördelarna med smart ventilation

Forskning visar att energianvändningen minskar med 15-25 procent när behovet får styra frånluftsventilationen. Genom att mäta i realtid och anpassa flödet efter hur många som just då befinner sig i hemmet går det att spara energi utan att inomhusklimatet försämras.

Hämta fullständig rapport här
Hämta resultatblad här

Förmånlig finansiering för frisk luft 

Ren luft är en klok investering i familjens hälsa. För att underlätta köpet av smart ventilationslösning samarbetar Gösab med Wasa Kredit. Därmed kan vi erbjuda en räntefri delbetalning som är extra förmånlig. Skulle du sedan vilja lösa din finansiering i förtid kan du göra det helt utan extra kostnad.

Ansök på några minuter

Välj en månadskostnad

Betala i egen takt 

Så här fungerar det 

Vid köp av smart ventilation kan du låna upp till ett maxbelopp på 100 000 kr. Månaden efter inköpet får du en första avisering för delbetalning. Den består av en kampanjavgift och en administrativ avgift samt första amorteringen på lånet Därefter betalar du enbart amortering samt en administrativ avgift. Se räkneexempel nedan:

Kampanjavgift*
395 kr
* Engångsavgift som endast betalas första månaden efter köpet

Administrativ avgift
45 kr

Belopp Månadskostnad
50 000 kr 4 167 kr/mån
70 000 kr 5 833 kr/mån
100 000 kr 8 334 kr/mån

Kampanjavgift*
495 kr
* Engångsavgift som endast betalas första månaden efter köpet

Administrativ avgift
45 kr

Belopp Månadskostnad
50 000 kr 2 083 kr/mån
70 000 kr 2 917 kr/mån
100 000 kr 4 167 kr/mån

Kampanjavgift*
495 kr
* Engångsavgift som endast betalas första månaden efter köpet

Administrativ avgift
45 kr

Belopp Månadskostnad
50 000 kr 1 389 kr/mån
70 000 kr 1 944 kr/mån
100 000 kr 2 778 kr/mån

Bor du i ett hus med dålig ventilation? Kontakta oss för goda råd!

Funderar du på hur inomhusluften därhemma kan förbättras? Våra ventilationstekniker är experter på luftkvalitet, värmekomfort och fuktproblem. Låt dem göra ett hembesök och mäta ventilationen för en bedömning av inomhusklimatet.

Hör av dig till oss för att boka ett hembesök eller för rådgivning per telefon. Vi delar gärna med oss av våra kunskaper – givetvis helt kostnadsfritt!

Christopher
– Ventilationstekniker
– OVK-behörig

0703-56 92 60

Jag vill boka ett kostnadsfritt hembesök.


Vi gör gärna ett hembesök för att se över vilka förutsättningar och möjligheter som finns för att installera smart ventilation i ditt hem. Skicka in formuläret så kontaktar vi dig inom kort!


Vi hjälper dig gärna att hitta den bästa ventilations lösningar.

Vi utför OVK och Injustering tjänster också.

*Gäller även Bollebygd, Svenljunga, Mark, Tranemo och Ulricehamn

Göteborg
Halmstad
Borås*
Skövde
Jönköping
Ale

Vem ansvarar för ventilationen i er BRF?

Dagens ventilationssystem i flerbostadshus är komplicerade. Olika bostadsrättsföreningar fördelar ansvaret för ventilationen på olika sätt. När boende själva tar bort eller ändrar frånluftsventilationen vid renovering av sina bostäder kan det orsaka problem i hela fastigheten.

Att installera smart ventilation är ett kostnadseffektivt sätt att skapa ett hälsosamt inomhusklimat i lägenheterna. Varje brandcell får dessutom ett separat ventilationssystem. Jämfört med FT- och FTX-lösningar behöver OVK bara genomföras vart sjätte år. Även själva installationen är enklare och kan vid renovering göras i etapper.

OVK endast var 6:e år, jämfört med var 3:e år med FT- och FTX-ventilation

Varje lägenhet/brandcell får ett separat ventilationssystem. Underlättar vid styrning, underhåll och minimerar risken för obalans mellan lägenheter.

Installationen är mindre komplex och platskrävande än FTX.

​Vid renovering kan man göra installationen i etapper, lägenhet per lägenhet. Korsning av brandceller undviks.

Kontakta oss för mer information

Enkelt att installera och snabbt att komma igång

Healthbox kräver mindre plats och är både enklare och billigare att installera jämfört med olika FTX-lösningar. Om utrymmet är begränsat kan du montera fläktenheten i ett sänkt innertak eller inuti ett skåp. Du kan även hänga den på väggen, i taket, ställa den på golvet eller hänga upp den med trådar.

Fläktenheten kan figureras på olika sätt. Elva styrventiler kan anslutas med smart hantering av luftkanaler i små utrymmen. Via installations-appen kalibreras systemet automatiskt och det är lätt att ställa in det nominella luftflödet per styrventil. Kontrollera anslutningen till olika utrymmen med en testknapp.

Huvudkontor

Gösab Sotning AB
Jons väg 19
433 75 Jonsered
Org nr: 556175-4762

Gösab Ventilation AB
Jons väg 19
433 75 Jonsered
Org nr: 556585-1994

Kontakt/Övrigt

 

Ackreditering & Certifiering
AAA-rating-Gösab

ID06-Gösab

FR2000
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google