Lösningen på den dåliga sovrumsluften fanns i brevlådan

I Romelanda en bit utanför Kungälv bor Ola och Susann Linde. Den grå villan är ett 1,5-planshus byggt 1948 och familjen flyttade in för ungefär 20 år sedan.

Sedan dess har de byggt ut och idag är boarean närmare 250 kvm. Då är även källaren medräknad som de just nu håller på att inreda. På övervåningen finns två sovrum, en hall och en toalett där badrumsfläkten gjorde att det inte gick att få in frisk luft i sovrummet. Öppnade de fönstret stördes de av ljud utifrån.

– Vi hade länge upplevt problem med att luften stod stilla på övervåningen och Susann började klaga på att hon sov dåligt, säger Ola.

Så en dag bestämde de sig för att ta reda på vad de skulle kunna göra för att lösa problemet.

– Jag funderade på vem jag skulle kunna ringa och tänkte att jag får börja med att googla på olika lösningar, säger Ola.

Samma dag damp det ner en lapp i brevlådan med ett erbjudande om smart ventilation från Gösab. Ola ringde direkt och redan nästa dag kom en ventilationstekniker och undersökte anläggningen i huset.

Ola berättade om det dåliga självdraget i källaren som byggs om från förråd till gillestuga. Det visade sig att det skulle gå att använda befintliga ventilkanaler i skorstenen och använda samma ventilationsystem där nere.

– Hur smidigt som helst! Och då sovrummen ligger åt söder är det bra att kunna boosta ventilatonen och få en kylande effekt på sommaren, säger Ola.