Svara på samtalet

Den här tiden på året kan vara oerhört svår för utsatta barn och därför har vi under de senaste 18 åren stöttat Bris, vars arbete för att stärka barns och ungas rättigheter fortsätter att vara lika aktuellt i dagens komplicerade värld som det var när det grundades 1971.  

En rapport som nyligen publicerats från Bris visar på en 7 procentig ökning av antalet kurativa kontakter hos Bris 2022 jämfört med föregående år.

– Samtalen till Bris nationella stödlinje för barn har fortsatt att öka under året. Barns stödbehov är stora och finns under dygnets alla timmar. Under 2022 besvarade Bris 65 932 samtal, varav 44 420 var kurativa samtal med barn (övriga gäller till exempel tysta samtal, påläggningar osv). Kontaktförsöken var långt fler. – Osäkra Tider Barnets rättigheter i en föränderlig värld, Bris rapport 2023:1 Årsrapport 2022.

– Gösab bygger på en stolt familjetradition som sträcker sig över fyra generationer. Precis som Bris har vi genomlevt samhällets största förändringar och utmaningar. Vi förstår hur politik, konflikter och ekonomiska nedgångar kan påverka familjer. För oss har det alltid varit en självklarhet att stötta Bris och det arbete de gör för att hjälpa barn i Sverige. – Bengt Ryberg, VD.