God Jul och Gott Nytt År

Detta år fyllde Gösab 50 år, så jag ville ta en stund för att tacka våra kunder, eftersom vi inte skulle vara de vi är nu utan er. 

Jag var en ung tonåring när jag började arbeta som sotare. Både min far och farfar var sotare, så man kan säga att det var naturligt för mig att göra detsamma. På den tiden utförde Gösab (då hette företaget Göteborgs första sotningsdistrikt AB) sotning och kontroll i Östra Göteborg. Vi hade 1 fordon, 5 cyklar och 6 anställda. Även då var vi ett familjeföretag, familjen Lindbergs. Och jag är privilegierad som har kunnat fortsätta denna starka familjetradition sedan jag tog över företaget 2005. 

Sedan dess har vår fordonsflotta växt till 67 fordon, varav 10 är elektriska. Detta är bara ett av de många sätt vi utvecklas för att vara ett mer hållbart företag. Vi är innovatörer och ledare. Våra processer och tekniker ligger i vissa fall årtionden före, eftersom vi tror att det är det bästa sättet att betjäna våra kunder och de samhällen där vi alla bor. 

Idag har vi över 80 anställda och erbjuder sotningstjänster till Södra Sverige.  Vår specialitet på vårt systerföretag, Gösab Ventilation AB, installerar smarta ventilationssystem för hälsosamma hem, relinar ventilationskanaler och utför all form av ventilationsservice. Arbetet vi utför med kommersiella kök och restauranger för att hålla deras kök säkra fortsätter att växa och skapa nya jobbmöjligheter för kvinnor och män över landet. 

Vi ser fram emot 2024 med fokus på hållbarhet och välkomnar de möjligheter det kommer att ge oss att arbeta närmare våra kunder, leverantörer och lokala samhällen. 

När jag ser tillbaka på Gösabs 50-åriga historia kan jag inte låta bli att känna stolthet över hur långt vi har kommit, och jag ser fram emot att bana ny väg för vår framtid. 

Oavsett hur ni firar helgerna, från vår familj till er önskar vi er en säker och fröjdefull jul samt ett mycket gott nytt år. 

– Bengt Ryberg VD