Bäddat för jämställdhet

På GÖSAB arbetar man aktivt för en jämställdare bransch. Därför påbörjar företaget inga möten innan 9 eller efter 15, och på deras kontor kan man spela Supermario och låta barnen leka i lekrummet.

– Historiskt sett har det varit en mansdominerad bransch, även här på GÖSAB. Och det är något vi vill ändra på. Berättar Karolin Ryberg, vice VD i familjeföretaget. Där en av kollegorna är hennes pappa.

För Karolin har jämställdhetsarbetet varit väldigt viktigt och företaget har hela tiden gjort förändringar för att skapa mer jämställdhet. En självklar sådan är att ha separata omklädningsrum och duschar.

– Vi vill inte skapa hinder för att rekrytera och vi tycker att det är respektfullt att ha de förutsättningarna som krävs. Därför påbörjar vi aldrig möten innan 9 och efter 15. Så att man kan hämta och lämna på förskolan. Det är viktigt för oss att man kan lägga upp sina arbetstider flexibelt så att det funkar för alla individer. I dagens samhälle är vi alla väldigt upptagna på både fritid och arbetstid och då är det viktigt att man underlättar för sina anställda.

Man har också ordnat ett kontor med ett lekrum. Hit kan man komma med barnen, och själv gå på jobbmöten om man skulle ha lust. Man kan spela lite Supermario, måla och leka. Men bara om man vill. För Karolin är själv mamma och vet hur svårt det kan vara att balansera familjeliv med karriär.

– Vi vill så gärna få in fler kvinnor in i branschen. Dynamiken blir en annan när man blandar. Jag älskar när vi har olika personer i samma forum, olika åldrar, kompetens, kön och nationalitet. Då kommer vi fram till innovativa lösningar och långsiktiga sådana. I slutändan vinner alla på det.