Att spendera tio år på ett och samma företag är ingen liten prestation, särskilt inte i en bransch som ständigt utvecklas, såsom ventilation och sotning. För en anställd på Gösab har denna resa varit både lärorik och givande. Med en början som administratör och nu som kontorschef har hon sett både företaget och sig själv växa. Hennes berättelse är ett bevis på personlig utveckling, anpassningsförmåga och Gösabs engagemang för att skapa en stödjande arbetsmiljö.

Från administratör till ledare

När hon först började på Gösab var hennes roll som administratör en inkörsport till en bransch hon visste lite om. Då arbetade företaget på ett mer traditionellt sätt, med få digitala hjälpmedel. Idag har landskapet förändrats avsevärt. ”Vi har sett en stor förändring i hur vi arbetar, särskilt med digitala verktyg,” säger hon. Dessa förändringar har möjliggjort effektivare arbetsprocesser, vilket förbättrar kundrelationer och skapar utrymme för både professionell och personlig utveckling, som ledarskapsutbildningar.

Hennes resa från administratör till kontorschef har inte varit omedelbar, men den har drivits av hennes passion för utveckling och vilja att ta sig an nya utmaningar. Ledarskapsutbildning, som företaget erbjudit, gav henne de verktyg och den självsäkerhet hon behövde för att lyckas i sin roll. ”Det extra ansvaret motiverar mig,” reflekterar hon. ”Jag är verkligen stolt över hur långt jag har kommit.”

Rebecka sotning och ventilationstjänster i Göteborg, Jönköping, Borås, Ale

En bransch i förändring

Under åren har hon bevittnat stora förändringar i skorstens- och ventilationsbranschen. I början av sin karriär hanterade företag som Gösab både sotning och brandskyddskontroller. På senare tid har räddningstjänsten i vissa svenska kommuner tagit över ansvaret för brandskyddskontroller. Denna förändring har påverkat Gösabs arbetsområde, men företaget förblir engagerat i säkerhet och kvalitet.

Hållbarhet och miljöhänsyn har också blivit allt mer centrala i Gösabs uppdrag. Företagets ledning har satsat på att utveckla miljövänliga arbetsmetoder, vilket har haft en stor inverkan på hur företaget drivs. ”Gösab anpassar sig alltid, och fokus på hållbarhet har varit nyckeln till vår framtida utveckling,” förklarar hon.

En stödjande arbetskultur

En av de viktigaste aspekterna av hennes tid på Gösab är företagets förståelse för balansen mellan arbete och privatliv. Gösab erbjuder en flexibel och stödjande arbetsmiljö, något hon uppskattar som mamma. ”Vi har ett lekrum på kontoret för barnen, och vi kan arbeta hemifrån när det behövs. Det är ovärderligt,” delar hon. Denna flexibilitet har varit avgörande när hon jonglerar sitt arbete och sina familjeansvar.

Hennes privatliv har utvecklats tillsammans med hennes yrkeskarriär. Under åren har hon bildat familj, vilket har lagt till nya dimensioner i hennes liv. ”Jag har vuxit mycket under min tid här,” säger hon. ”Att bli mamma har gett mig ett nytt perspektiv, och det har gjort mig ännu mer självsäker i mitt arbete.”

Stark laganda

Även om Gösab har vuxit och förändrats har en sak förblivit konstant: den starka gemenskapen bland kollegorna. ”Mina kollegor är en stor del av varför jobbet är så roligt,” förklarar hon. Det nära samarbetet och stödet bland medarbetarna skapar en positiv atmosfär som gör även de mest hektiska dagarna hanterbara. ”Vi har alltid kul tillsammans. Det gör en enorm skillnad när du arbetar med människor du verkligen tycker om.”

För henne ligger Gösabs största styrka i dess människor. Företaget har en stor erfarenhetsbas, där många långvariga anställda gärna delar med sig av sin kunskap till andra. Denna öppenhet skapar ett starkt, kompetent team som driver företaget framåt. ”De som har varit här länge delar alltid gärna med sig av sin kunskap, vilket gör att vi som team är väldigt starka,” tillägger hon.

En blick mot framtiden

När hon reflekterar över sina tio år på Gösab, ser hon med glädje fram emot vad som väntar. Företagets förmåga att utvecklas med tiden, dess engagemang för de anställdas utveckling och fokus på hållbarhet har skapat en framåttänkande miljö som hon är stolt över att vara en del av.

Med ett familjeliv som blomstrar och en karriär som fortsätter att utvecklas, känner hon sig tacksam över att arbeta på en plats som värderar både personlig och professionell tillväxt. ”Gösab har varit en stor del av mitt liv, och jag ser fram emot att se vad framtiden har att erbjuda,” avslutar hon.

Jobba hos oss